Експерта Міжнародної Академії Інформації Олексія Ткаченка було відібрано в якості учасника програми Євросоюзу «Спільнота кібердипломатії 2024» (EU: CD Fellowship).

У вказаній програмі ЄС беруть участь державні службовці з країн – членів ЄС, країн – партнерів ЄС з різних континентів, до сфери відповідальності яких входить міжнародне співробітництво з питань забезпечення кібербезпеки та протидії кіберзагрозам. У 2023 року у програмі брало участь 12 осіб у 2024 році обрано 14 учасників.

Тривалість програми – один рік. Учасники програми протягом року беруть участь, за фінансування ЄС, у різноманітних міжнародних заходах, форумах, засіданнях урядових та міжурядових структур, як в Євросоюзі та і за його межами тематикою яких є питання кібердипломатії, кібербезпеки, інформаційної безпеки та пов’язані з цим питання, переймаючи передовий міжнародний досвід у цій сфері. Зокрема на першу половину 2024 року заплановано візит учасників Програми в Брюсель (квітень 2024 року) до Європейської служби зовнішніх стосунків та в Нью-Йорк (липень 2024 року) для участі у засіданні Комітету ООН.

Також учасники програми долучаються до написання аналітичних досліджень з проблематики кібербезпеки, кібератак тощо, стажування в профільних аналітичних think-tanks тощо.

Прогнозується, що участь представника України у вказаній програмі Євросоюзу покращить практичне співробітництво між Україною та ЄС у сфері забезпечення кібербезпеки та дозволить більш активно залучити відповідні профільні структури ЄС до протидії кіберагресії російської федерації проти України у кіберпросторі.

Міжнародна академія інформації