Стратегічний радник Академії виступив на 1-му семінарі з протидії дезінформації та машинного навчання (DisCoML) на конференції ICML 2022 у Балтіморі

23 липня 2022 року стратегічний радник Академії професор Анатолій Марущак взяв участь у панельній дискусії на 1-му семінарі з протидії дезінформації та машинного навчання (DisCoML) на конференції ICML 2022 у Балтіморі, США.

Сьогодні дезінформація є проблемою, з якою стикаються уряди та громадяни і яка впливає на політику, охорону здоров’я, фінансові ринки та вибори. Ця загроза поширюється і на сферу військових дій.

Машинне навчання (МН) відіграє центральну роль у виробництві та поширенні дезінформації. Зловмисники масштабують операції з дезінформації за допомогою ботів із підтримкою МН, діпфейків, клонованих веб-сайтів тощо. Ситуація погіршується алгоритмами пошукових систем і платформ соціальних мереж, що керуються рекламними моделями і які можуть ефективно ізолювати користувачів Інтернету від альтернативної інформації та точок зору.

DisCoML став форумом для об’єднання провідних дослідників і надання можливості зацікавленим сторонам і політикам бути в курсі останніх подій у галузі. Стратегічний радник Академії висвітлив українську ініціативу «Правда і безпека».

https://sites.google.com/nyu.edu/discoml/home

Міжнародна академія інформації